Telraam

Telraam

Projectcoördinator: provincie Utrecht

Telraam helpt om verkeersstromen in kaart te brengen. Met een innovatieve meetmanier kan op een continue, fijnmazige en efficiënte wijze inzicht worden geboden in aantal voetgangers, fietsers en (vracht)auto's.

Huidige verkeerstellingen zijn duur, beperkt in tijd en registreren zelden alle vervoerswijzen. Met Telraam kunnen burgers zelf actief bijdragen door metingen uit te voeren die auto’s, zwaar verkeer, openbaar vervoer, fietsers en voetgangers registreren. Met de data die deelnemers verzamelen, ontstaat inzicht in het verkeer in hun straat. En helpen zij tegelijkertijd om betere beleidsmaatregelen te ontwikkelen.

Telraam is actief in een groot aantal landen en heeft inmiddels een zeer uitgebreid netwerk in België. In de provincie Utrecht zijn in 2020 de eerste stappen gezet om Telraam actief te gaan gebruiken. Op de kaart van Telraam zijn de meetpunten inzichtelijk. 

Meedoen aan Telraam

Via Telraam krijg je beschikking over een verkeersteller (het Telraam), die je eenvoudig plaatst op een raam met uitzicht op de straat. Het Telraam geeft automatisch tellingen door van fietsers, voetgangers, auto’s, bestelbusjes en zwaarder verkeer. Zo krijg je inzicht in het verkeer in je straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden.

Als je meedoet maak je deel uit van het Telnetwerk van de provincie Utrecht dat in 2022 uitgroeit tot maar liefst 300 lokale meetpunten. Alle metingen zijn terug te vinden op www.telraam.net. Je krijgt begeleiding bij de installatie en we organiseren workshops waarin jij als verkeersteller meer te weten komt over de verzamelde metingen en de resultaten. Je kunt ook eigen analyses maken van het verkeer in je straat via de Telraam website.

Telraam in Utrecht is een initiatief van Samen Meten Utrecht, ondersteund door de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven.

Meer informatie

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners