Telraam

Telraam

Projectcoördinator: provincie Utrecht

Telraam helpt om verkeersstromen in kaart te brengen. Met een innovatieve meetmanier kan op een continue, fijnmazige en efficiënte wijze inzicht worden geboden in aantal het voetgangers, fietsers en (vracht)auto's. Alle metingen zijn terug te vinden op www.telraam.net.

Huidige verkeerstellingen zijn duur, beperkt in tijd en registreren zelden alle vervoerswijzen. Met Telraam kunnen burgers zelf actief bijdragen door metingen uit te voeren die auto’s, zwaar verkeer, openbaar vervoer, fietsers en voetgangers registreren. Met de data die deelnemers verzamelen, ontstaat inzicht in het verkeer in hun straat. En helpen zij tegelijkertijd om betere beleidsmaatregelen te ontwikkelen.

Telraam is actief in een groot aantal landen en heeft inmiddels een zeer uitgebreid netwerk in België. In de provincie Utrecht zijn in 2020 de eerste stappen gezet om Telraam actief te gaan gebruiken, in 2023 groeit het uit tot maar liefst 300 lokale meetpunten. 

Telraam in Utrecht is een initiatief van Samen Meten Utrecht, ondersteund door de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven. Naast Telraam is het via Samen Meten Utrecht mogelijk mee te doen aan projecten als SnuffelfietsPientere Tuinen, en andere #citizenscience projecten in de provincie Utrecht.
 
Meer informatie? Ga naar www.samenmetenutrecht.nl om je op te geven voor Telraam, of om meer te weten te komen over burgerwetenschap in de provincie Utrecht.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners