-->
Het HU-ICT/Digital Twin Lab werkt samen met de gemeente Amersfoort, de Provincie Utrecht, Urban Sync en Tygron aan een vooruitstrevend project waarin een digital twin wordt ontwikkeld met behulp van het Tygron-platform. Bij dit project wordt een GGO-template (Gebiedsgerichte Ontwikkeling) toegepast, waarmee het mogelijk wordt om complexe ruimtelijke vraagstukken op innovatieve wijze te visualiseren en te analyseren. Het project, gericht op het verbeteren van ruimtelijke planning en besluitvorming, heeft als streefdatum voor afronding het jaar 2025.
Wilt u meer weten over het project? Lees het artikel.
Voor meer informatie neem contact op met: Ronald Buijsse
In de wijk Liendert werken de gemeente Amersfoort, Geomaat, Aerovision, Strategis Group en het HU-ICT/Digital Twin Lab samen aan een plan om de klimaatbestendigheid van de wijk te vergroten. Dit plan richt zich op het versterken van de groene en blauwe infrastructuur, met speciale aandacht voor groenvoorzieningen zoals bomen en een duurzaam waterbeheer. Het doel is om Liendert beter bestand te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals hitte, droogte en zware regenval, en tegelijkertijd de leefomgeving te verbeteren voor bewoners.
Voor meer informatie neem contact op met: Huug Meijer
Het HU-ICT/Digital Twin Lab werkt samen met het RIVM, de gemeente Amersfoort en Tygron aan een project waarin de Groene Batenplanner wordt geïntegreerd in de digital twin-tool van Tygron. Deze innovatieve samenwerking maakt het mogelijk om de voordelen en effecten van groene maatregelen, zoals klimaatadaptieve interventies, visueel en kwantitatief inzichtelijk te maken in een digitale omgeving. Dit helpt gemeenten en andere betrokkenen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen voor duurzame en toekomstbestendige ruimtelijke ontwikkelingen.
Wilt u meer weten over het project? Lees het artikel.
Voor meer informatie neem contact op met: Huug Meijer
Het HU-ICT/Digital Twin Lab werkt samen met de Bibliotheek Nieuwegein, de gemeente Nieuwegein en BISC aan een uniek project waarin burgerparticipatie centraal staat. Door middel van een serious game worden inwoners op een interactieve en speelse manier betrokken bij gebiedsontwikkelingsprojecten in hun omgeving. Deze aanpak stimuleert bewoners om mee te denken over toekomstige ruimtelijke plannen en biedt hen de kans om hun ideeën en perspectieven in te brengen. De Bibliotheek Nieuwegein fungeert hierbij als belangrijke ontmoetingsplek en facilitator voor dit innovatieve proces.
Wilt u meer weten over het project? Lees het artikel.
Voor meer informatie neem contact op met: Ronald Buijsse
De gemeente Nieuwegein werkt in samenwerking met SITE, Tygron en andere partners aan het project "Groei van de Stad". Dit initiatief richt zich op het begeleiden en vormgeven van de stedelijke groei op een duurzame en toekomstgerichte manier. Met behulp van het Tygron-platform worden complexe ruimtelijke vraagstukken inzichtelijk gemaakt, zodat ontwikkelingen beter kunnen worden afgestemd op de behoeften van inwoners en de uitdagingen van de toekomst. Dit project draagt bij aan een leefbare, veerkrachtige en goed georganiseerde stad.
Voor meer informatie neem contact op met: Ronald Buijsse
Blue Zones zijn unieke gemeenschappen verspreid over de wereld waar mensen gemiddeld langer, gezonder en gelukkiger leven. Deze gebieden kenmerken zich door een sterke verbinding met natuur, voldoende ruimte en een hechte gemeenschap – de pijlers die Blue Zones zo bijzonder maken. In Cartesius zijn deze sleutelprincipes vertaald naar een innovatieve stadswijk van de toekomst. Een plek waar wonen, werken en leven harmonieus samenkomen, waar u verbinding vindt met anderen én met de omgeving.
Wilt u meer weten over Cartesius? Klik snel door naar de site.
Het HU-ICT/Digital Twin Lab en Built Environment werken samen met Ballast Nedam/Heddes, MRP, Tygron en andere betrokken partijen aan het toepassen van een digital twin met behulp van het Tygron-platform. In dit project wordt de GGO-template (Gebiedsgerichte Ontwikkeling) gebruikt om complexe gebiedsontwikkelingen te analyseren en te visualiseren. Deze innovatieve aanpak ondersteunt een beter inzicht in ruimtelijke vraagstukken en draagt bij aan het realiseren van duurzame, efficiënte en toekomstbestendige stedelijke en bouwprojecten.
Voor meer informatie neem contact op met: Ronald Buijsse
Deze lijst wordt nog aangevuld met andere projecten.
De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.
Lees meer