Integrale afwegingskaders

Integrale afwegingskaders

De leefomgeving is een ingewikkeld systeem waarin veel onderdelen verbeterd moeten worden om te komen tot een bloeiende stad. Maar niet alle maatregelen zorgen voor een gezondere leefomgeving. En niet alle maatregelen hebben dezelfde invloed. Er is daarom behoefte aan een integraal afwegingskader, waarin duidelijk wordt welke effecten de verschillende maatregelen hebben. Los van elkaar, maar ook in verschillende combinaties. Met die berekeningen en visualisaties kunnen we betere, op data en kennis gebaseerde besluiten nemen.

Complete aanpak voor stad, wijk en regio

Informatie over het milieu (zoals lucht en geluid), de inrichting van de leefomgeving (zoals klimaatadaptatie, natuur en water), sociale samenhang (zoals ontmoetingsplaatsen en veiligheid), duurzaamheid (zoals energietransitie) en economie geven we in het afwegingskader een waarde. Door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen kan het resultaat van die afwegingen worden vertaald naar een complete, onderbouwde aanpak voor een stad, wijk of regio.

Samenwerking met partners

Er is een verscheidenheid aan expertise nodig voor de ontwikkeling van integrale afwegingskaders. Van (domein)specialisten tot beleidsontwikkelaars, maar ook bestuurders en inwoners hebben een rol te vervullen in dit co-creatieproces.

Projecten

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners